Törvénytől sújtva

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (6)
Tom Waits, John Lurie… Ezek a nevek inkább CD-ajánlóban szoktak szerepelni, ezúttal azonban nem mint zeneszerzők, dalszövegírók, énekesek, zenészek, hanem mint a kitűnő amerikai független filmes, Jim Jarmusch rendezte kultfilm, a Törvénytől sújtva főszereplői öregbítik hírnevüket.
Jarmusch (Mystery Train, Szellemkutya) magyarországi kultusza ezzel a filmmel kezdődött. A Törvénytől sújtva főszereplői piti bűnözők, akik „véletlenül” kerülnek börtönbe. Jackre (John Lurie; Veszett a világ), a stricire egy fiatalkorú lányt sóznak, Zack (Tom Waits; Drakula), a lemezlovas pedig egy olyan kölcsön autóval furikázik, amelynek a csomagtartójában egy hulla lapul. A véletlenek itt még nem érnek véget, a két jómadár egy cellába kerül. Zack és Jack nem igazán kedvelik meg egymást, és ez verbális, valamint fizikai erőszakban is megnyilvánul.
 
A cellájukban csatlakozik hozzájuk Bob, aki önvédelemből ölt, és akiről hamarosan kiderül, hogy nemcsak nagy dumás, de van némi sütnivalója is. Bob kiötli, hogyan szökhetnének meg, és a tervet sikeresen végre is hajtják. Már csak az a kérdés, mit kezdenek az ölükbe pottyant szabadsággal?fujisan
2007.06.29
|
Down by Law
amerikai-német filmszatíra, 107 perc, 1986
Egy igen király film három szökött fegyencről, a nyelvi nehézségekről, a rádiós dumákról, a fekete biliárdgolyóról és a Mississippiről. A zene is igen király.
Rendező:

Jim Jarmusch

(17 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.