Kívül tágasabb

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Úgy tűnik, hogy a nagy művészfilmes rendezőknek egyszerre jön meg az öregedés okozte krízis, amit felénk kapuzárási pániknak szokás nevezni.
Csakis ezzel magyarázható, hogy miért készített két, közel egyforma filmet Wim Wenders (Kívül tágasabb) és Jim Jarmusch (Hervadó virágok) pár hónap különbséggel, Ráadásul Wenders és Jarmusch tudvalevőleg közeli barátok. Miképp Jarmusch-nál, úgy itt is egy szebb napokat látott, ötvenen túli, kiérdemesült magányos férfi áll a középpontban, aki egy nap hírét veszi, hogy él valahol egy kamasz fia. Howard Spence fiatalon westernfilmek sztárjaként élte életét, most, 60 évesen drogokkal, alkohollal és könnyűvérű, fiatal lányok szerelmével táplálja lankadó életkedvét, hogy elmeneküljön a fájdalmas valóság elől: már csak ócska kis mellékszerepek maradtak számára.
 
Az öntörvényű színész - a forgatókönyvért is felelős Sam Shepard pazar alakítása - egy forgatást otthagyva és a stábot lehetetlen helyzetbe hozva, nekiindul a világnak, felkeresni a fiút, és bár hamar rá is lel, a kapcsolatfelvétel korántsem egyszerű a nehéz természetű gyerekkel. A film lényegében apa és fia lassú egymásra és magára találását mutatja be - ennyiből mindenképpen Jarmusch-nak kell adnunk az elsőbbséget, hiszen nála sokkal több nő volt a cselekmény központjában. Igaz, itt Jessica Lange mellett feltűnik napjaink legtehetségesebb kanadai színésznője, Sarah Polley, aki már rendezőként is kipróbálta magát, a rég látott Tim Roth pedig a hősünk után nyomozó magánszimatként lop el jó pár jelenetet. Mégis, az embernek néha az az érzése támad, hogy itt a látvány, a gyönyörűen fényképezett táj és a városképek lesznek a főszereplők - és tudván, hogy Wenders mostanában fotóművészként is tevékenykedik, ez sem lehet a véletlen műve.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.11.21
|
Don't Come Knocking
amerikai-német filmdráma, 122 perc, 2005
Kiérdemesült, korosodó, magányos filmszínész rájön, talán van egy gyereke. Hervadó virágok, ezúttal Wenders módjára.
Rendező:

Wim Wenders

Forgalmazza: Best Hollywood
(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.