Híd a Kwai folyón

est.hu:
10/10
|
olvasói
(0)
Ki gondolta volna, hogy a szóban forgó klasszikust valamikor a Miocén kor hajnalán forgatták! Bár az 1957-es gyártási dátumra csupán az a tény utalhat, hogy a laikus néző alig talál ismerősen csengő nevet a stáblistában.
Ettől függetlenül bőven filmtörténeti alapművel van dolgunk, mely annak idején hét Oscar- és három Golden Globe-díjat zsebelt be. Ugyanakkor aki az ominózus főcímzenére nem kapja fel a fejét, azt háborús filmekből ünnepélyesen felmentésben részesítjük. 
 
A helyszín Délkelet-Ázsia a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hidat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Mindeközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hidat a Kwai folyón. 
kirsch
2010.06.18
|
The Bridge on the River Kwai
amerikai-angol háborús film, 161 perc, 1957
Hadifogolytábor 1943-ban, a burmai őserdőben. A japánok hidat akarnak építtetni a brit foglyokkal. Van, aki engedelmeskedik, de van, aki nem megy le hídba...
Rendező:

David Lean

Színész:

William Holden
(Shears)

Alec Guinness
(Nicholson ezredes)

Jack Hawkins
(Warden őrmester)

Sessue Hayakawa
(Saito ezredes)

James Donald
(Clipton őrmester)

André Morell
(Green ezredes)

John Boxer
(Hughes őrmester)

Harold Goodwin
(Baker)

(13 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.