Madárijesztő

olvasói
8/10 (3)
Bár Jerry Schatzberg rendező filmográfiája egészségtelenül sok – számomra – ismeretlen művet vonultat fel (ez persze betudható annak, hogy Kolumbusz érkezése idején forgatta őket), a szóban forgó műnek azonban látatlanban is bizalmat szavaznék.
Egyrészt mert Arany Pálma-díjas műről van szó, márpedig a hasonszőrű elismeréseknek 1973-ban még nem csupán tömege, hanem súlya is volt. Másrészt pedig egy Al Pacino-Gene Hackman páros talán már ekkortájt sem adta a nevét bohóctréfákhoz. 
 
Max hat évet töltött börtönben, kiszabadulván félretett pénzéből autómosót akar nyitni, de előtte Denverbe megy, hogy az egyetlen őt számon tartó embert, nővérét, meglátogassa. Lion évekig járta a tengert, az országutakat, miután megszökött a gyermekét váró lánytól. Most Detroitba igyekszik, hogy meglátogassa gyermekét. Az országúton találkoznak egymással és együtt folytatják útjukat. 
kirsch
2011.03.29
|
Scarecrow
amerikai filmdráma, 112 perc, 1973
Két számkivetett, magányos férfi: a börtöntöltelék és a gaz csábító közös kalandjai a transzkontinentális hájvéjen.
Színész:

Gene Hackman
(Max Millan)

Al Pacino
(Francis Lionel Delbuchi)

Dorothy Tristan
(Coley)

Ann Wedgeworth
(Frenchy)

Richard Lynch
(Jack Riley)

Eileen Brennan
(Darlene)

Penelope Allen
(Annie Gleason)

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.