Azt beszélik

olvasói
9/10 (11)
Minden szerelmes életében előbb-utóbb elérkezik a rettegett pillanat, amikor az ember nem tehet mást, mint tiszta inget és jó modort ölt, hogy már a bemutatkozás pillanatában a legjobb benyomást tegye kedvese felmenőire.


Hasonló megpróbáltatások előtt állnak andalítóra hangszerelt vígjátékunk főszereplői, Sarah (Jennifer Aniston) és Jeff (Mark Ruffalo) is, akik éppen a lány szüleihez igyekeznek egy kiadós családi happeningre, ám már a repülőúton csupa kellemetlenséget kell leküzdeniük. Már a turistaosztály mellékhelyiségében sem akarnak összejönni a dolgok, a nemzetközi helyzet azonban a földet éréssel csak fokozódik. Nem elég, hogy Sarah családtagjai egytől egyig úgy festenek, mintha egyenesen egy kertvárosi komédiasorozatból léptek volna elő, ennél jóval kellemetlenebb meglepetések is várnak még az amúgy sem túl kiegyensúlyozott hősnőre. A közmondásos bili a lányos komédiák (lásd: Egy cipőben) nagymamaszerepeit kisajátító Shirley MacLaine színre lépésével borul, a kissé beszeszelt nagyi ugyanis mindenre tudja a választ, még arra is, hogy miért érzi úgy folytonosan Sarah, mintha elcserélték volna a szülőszobában.

A családi titok nem is pattanhatna ki máskor és máshol, mint a bárpultnak dőlve, nekikeseredett viszkizés közepette: Sarah - a forgatókönyv szellemes fordulata jóvoltából - kénytelen szembenézni a lehetőséggel, hogy szeretett nagymamája nem más, mint a legendás Diploma előtt Simon és Garfunkel által is megénekelt Mrs. Robinsonja. Legalábbis ő az a nőszemély, akiről a filmkészítők a pelyhedző állú Dustin Hoffman csábítóját mintázták. Márpedig ha így van - vonja le a nagyon is logikus következtetést a megdöbbent leányzó -, akkor nemcsak Mrs. Robinson, de az elcsábított diák és a Robinson lány közti románc sem csak kitaláció. Ki tehát akkor a valódi Benjamin Braddock, és vajon lehetséges-e, hogy valójában ő Sarah édesapja? Ilyen és ehhez hasonlóan nagyszabású dilemmák késztetik arra hősnőnket, hogy csapot-papot, hidegtálat és vőlegényt hátrahagyva elinduljon, és megkeresse azt a férfit, aki - ha hinni lehet a hitelt érdemlő pletykáknak - nemcsak a nagyit, hanem az anyut is testközelből ismerte.
Stein Ernő
2006.02.01
|
Rumor Has It...
amerikai romantikus vígjáték, 96 perc, 2005
Amikor Sarah vőlegényét készül bemutatni átlagosnak hitt családjának, váratlanul rájön, hogy a Diploma előtt című filmet róluk mintázták, és azonnal nyomozni kezd. Nagy sztárok még nagyobb sztárok lábnyomában lépkednek.
Rendező:

Rob Reiner

Színész:

Jennifer Aniston
(Sarah Huttinger)

Kevin Costner
(Beau Burroughs)

Shirley MacLaine
(Katharine Richelieu)

Mark Ruffalo
(Jeff Daly)

Richard Jenkins
(Earl Huttinger)

Mena Suvari
(Annie Huttinger)

Mike Vogel
(Blake Burroughs)

Christopher McDonald
(Roger McManus)

Steve Sandvoss
(Scott)

Forgalmazza: InterCom
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.