Nanny McPhee - A varázsdada

olvasói
9/10 (34)
Ha szükség van rám, de nem szerettek, akkor maradok, ám ha megszerettek, de már nincs rám szükség, akkor el kell mennem. Mindez lehetne régi kínai bölcsesség is, de nem az, hanem a varázsdada mottója és szakmai hitvallása!


Márpedig a Brown családban nem elég a közönséges bébicsősz, hiszen nem egy, hanem hét gyerek okoz folyamatos felfordulást, de lehet, hogy még több, én alig győztem számolni, mert ezek nem maradnak ám egy helyben! A lényeg, hogy ahány gyerek van, az mind égetnivalóan rossz kölyök, és eddig tizenhét dadát üldöztek el zsinórban, amivel szegény korán megözvegyült édesapjukat (Colin Firth) lassan a sírba kergetik. Ez már csak azért is ironikus, mert egy illedelmes temetkezési vállalkozóról van szó, vagyis pont a legjobb pillanatban érkezik a címbéli feltűnően ronda, de roppant hatékony varázsdada (Emma Thompson), aki hamar megmutatja a gyerekeknek, hogy hol lakik a viktoriánus korabeli angolok istene. Ám a rokonszenves családapa kálváriája csak most kezdődik, ugyanis egy rigorózus nagynéni akaratának megfelelően egy hónapon belül újra kell házasodnia, különben ugrik az apanázs, ami amúgy is egy furcsa szó! Mi persze tudjuk, hogy úgyis a bájos cselédlányt fogja elvenni, de addig még számos harsány bonyodalomban lesz részünk.

Igen, kitaláltátok, lesz tortacsata is, de a filmet inkább azért szeretjük, mert egyrészt egy remekül és láthatólag sok szeretettel megírt történetről van szó, másrészt mert mindez pazarul is néz ki. A sokszor sótlan, de most kifejezetten szórakoztató Emma Thompson által egy népszerű gyerekkönyvből átdolgozott, lemenedzselt és „főszerepelt” moziban a legelső rézedénytől a legutolsó főkötőig minden a helyén van, ami részletkérdésnek hangzik, de nem az. Ráadásul a lányok régi kedvencéről, Colin Firthről is kiderül, hogy több mint két arckifejezésre képes. Legalább négyre!
Vízer
2006.02.10
|
Nanny McPhee
amerikai-angol-francia családi film, 97 perc, 2005
Brown úr felesége halála után magára marad hét gyerekével, akik olyan rosszak, hogy az összes dada elmenekül házukból. Aztán megjelenik a varázsdada...
Rendező:

Kirk Jones

Színész:

Emma Thompson
(Nanny McPhee)

Colin Firth
(Mr. Brown)

Kelly MacDonald
(Evangeline)

Celia Imrie
(Mrs. Quickly)

Thomas Brodie-Sangster
(Simon)

Eliza Bennett
(Tora)

Angela Lansbury
(Adelaide néni)

Imelda Staunton
(Mrs. Blatherwick)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.