Szégyenfolt

olvasói
8/10 (2)
Nagy írók nagy írókat kívánnak - gondolhatták a �vejk előszavának szabad átköltésében a Szégyenfolt producerei, amikor Philip Roth bestsellerének megrendezését Robert Benton Oscar-díjas forgatókönyvíróra (Kramer kontra Kramer, Senki bolondja) bízták.


Az korábban sem volt titok, hogy a többek között a Bonnie és Clyde és a Superman forgatókönyvét jegyző Benton vonzódik a nem hétköznapi, különleges átváltozó-emberekhez, az azonban sokakat meglepett, hogy a Szégyenfolt főszerepében Anthony Hopkins egy magát zsidónak kiadó afro-amerikait alakít. Történetünk hőse, Coleman Silk tekintélyes klasszika-filológia professzor egy neves amerikai egyetemen, ám a Clinton-Lewinsky ügy kapcsán elterjedt, bigott politikai korrektség és egy szerencsétlen rasszista elszólása következtében hirtelen munka nélkül találja magát. Mivel a baj nem jár egyedül, az elbocsátás hírét Coleman felesége szívrohammal fogadja, így aztán elárvult hősünk egy magányos író (Gary Sinise) és egy zaklatott életű takarítónő (Nicole Kidman) társaságával vigasztalja magát. Roth könyve csupa „nagy” kérdést boncolgat, származásunk vállalásától kezdve a vietnámi háború poszt-traumatikus tünetein keresztül egészen a politikai korrektség visszásságáig - ennyi okosságot azonban nehéz egyetlen filmbe beletuszkolni. Bentonnak egyedül kivételes színészeinek és a néhai Jean-Yves Escoffier operatőr érzékeny képeinek köszönhetően sikerül a művelet. ***Extrák:
A kötelező előzetes mellett csupán néhány interjútöredék a szereplőkkel. **

The Human Stain
2003
amerikai romantikus filmdráma Hossz: 103 perc
Forgalmazó: SPI
Rendező: Robert Benton
Szereplők: Anthony Hopkins, Nicole Kidman, Ed Harris, Gary Sinise
Kép: 16:9/1,78:1, színes
Hang: magyar és angol 5.1
Felirat: magyar, angol
Extrák felirata: magyar
csmozi
2004.11.04
|
The Human Stain
amerikai filmdráma, 106 perc, 2003
rendező:

Robert Benton

színész:

Nicole Kidman
(Faunia Farley)

Ed Harris
(Lester Farley)

Anthony Hopkins
(Coleman Silk)

Gary Sinise
(Nathan Zuckerman)

Wentworth Miller
(a fiatal Coleman Silk)

Jacinda Barrett
(Steena Paulsson)

Harry Lennix
(Mr. Silk)

Clark Gregg
(Nelson Primus)

Kerry Washington
(Ellie)

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.