Az élet iskolája

est.hu:
6/10
|
olvasói
10/10 (8)
A lelkiismeretes tanár karakterét ugyebár mindenki ismeri. Ő az, aki nyugodt szívvel hagyja ott egyetemi docens állását azért, hogy egy posványgöröngyösi gettóban UZI-val hadonászó fekákat vezessen be az angol irodalom rejtelmeibe. Mindemellett két családlátogatás közben rábeszéli a terhes latinó diáklányt gyermeke megtartására, valamint helyes mederbe tereli a bandaháborúkban érintett osztályelső életét.
Nos, az alábbi filmben az említett karakter Disney-filmekkel kompatibilis prototípusának működését kísérhetjük figyelemmel. Emberünk ugyanis egy olyan iskolában vállal állást, ahol fejkendős gettólakók helyett kedves kis lurkók veszik körül.
 
Hozzáállása azonban semmiben sem különbözik a bevezetőben taglalt karakterétől, és elhatározza, hogy a világ legjobb pedagógusává avanzsál. A bizonyításra remek alkalma nyílik, ugyanis az iskola meghirdeti az év tanára-díjért folyó versenyt, melyre rövid időn belül beadja nevezését.
kirsch
2009.07.24
|
School of life
kanadai családi film, 110 perc, 2005
Rendező:

William DearFilmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.