A vörös sárkány

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (38)
A vörös sárkányt a Hannibal Lecter-trilógia(A bárányok hallgatnak, 1991; Hannibal, 2001) első és egyben legrémisztőbb fejezeteként emlegették anno. A Michael Mann 1986-os Az embervadász című filmje alapján készült thriller azóta - a Hannibal ébredésének köszönhetően - egy tetralógia második része lett, de persze ettől még rémisztő maradt.
Az Entertainment Weekly szerint Hannibal Lecter a filmtörténet legnépszerűbb főgonosza. Lecter azon ritka filmes figurák közé tartozik, akik szervesen beépültek a popkultúrába. " Egy elmebeteggel van dolgunk, aki gyilkos és kannibál, s akiből az empátiának vagy a lelkiismeretnek még a szikrája is  hiányzik, az emberekben mégis megmozdul valami. Valahogyan csábítónak találják. Azt hiszem, voltaképpen szeretjük az olyan antihősöket, akik bármilyen disznóságot csinálnak, nyugodtan megúszhatják - ellentétben ugyebár velünk" - nyilatkozta Ted Tally, a film forgatókönyvének írója, amikor Lecter népszerűségének okáról faggatták.

A vörös sárkányban Lecter egyik rajongója, a Fogtündér családokat gyilkol. Az ügyre állított nyomozó rájön, hogy ezt a zseniális, de beteges elméjű sorozatgyilkost csak egy hasonló gondolkodású ember állíthatja meg.
fujisan
2007.04.17
|
Red Dragon
amerikai thriller, 124 perc, 2002
Dr. Hannibal Lecter, az emberevő pszichiáter A bárányok hallgatnak előtörténetében: a zártosztályról segédkezik a Fogtündér nevű sorozatgyilkos utáni nyomozásban, ám ennél többet is tesz... Thomas Harris első Hannibal-regényének új megfilmesítése az Embervadász után.
Rendező:

Brett Ratner

Forgalmazza: UIP-Duna Film


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.