Piszkos Harry

olvasói
10/10 (3)
Harry Callahan, akit ügyei miatt Piszkos Harrynek neveznek társai, San Francisco egyik neves rendőrpéldánya. Itt még nem ráncos, de látni rajta már az idő vasfogának különös kegyetlenséggel belevésődött harapásait.


Különös ellenfélre akad terepén a magát Skorpiónak nevező orvlövész személyében, aki válogatás nélkül szedi áldozatait a város utcáin. Az illető nem szívbajos, százezer dollárt követel a rendőrségtől azért, hogy abbahagyja az esztelen öldöklést. Manapság kis stílűnek tűnhet e követelés, de hihető, hogy abban az időben szép summát jelentett a világ minden táján.

Elmebeteg bűnelkövetőhöz őrült zsaru dukál, ezért az ügyet Harry felügyelőre bízzák, aki vaskalapos ember lévén, felettesei tanácsa ellenére sem hajlandó eleget tenni a gyilkos követelésének. Mikor sikerül elkapnia a bűnözőt, Harry túllépi rendőri hatáskörét, és erőszakot alkalmaz, amiért a felettesei elmarasztalják. Tiszta röhej! Skorpió bácsit végül is szabadlábra helyezik, különben nem lenne film, de amikor újra elrabol egy iskolabuszt, és túszokat ejt, Harry megfogadja, hogy ezúttal nem hibázik. Elhatározza, sokkal jobban bucira veri a fejét!

Rendezte: Don Siegel
Főszereplők: Clint Eastwood, Harry Guardino, Reni Santoni, John Mitchum
háopépé
2006.02.17
|
Dirty Harry
amerikai akcióthriller, 102 perc, 1971
Rendező:

Don Siegel

Színész:

Clint Eastwood
(Harry Callahan)

Harry Guardino
(Al Bressler)

Reni Santoni
(Chico Gonzalez)

John Mitchum
(Frank DiGiorgio)

Andrew Robinson
(Charles 'Skorpió' Davis)

John Vernon
(polgármester)

Josef Sommer
(William T. Rothko)

(13 kép)


Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Szo
3
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.