Egy becsületbeli ügy

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (17)
Ennek a filmnek megvan a maga titkos bája, annyi szent. Ezen sorok írója ugyanis még sosem találkozott olyan filmalkotással, mely a kiszámítható fordulatok, a pofonegyszerű végkifejlet és legfőképpen Tom Cruise dacára újra és újra ilyen mértékű lelkesedéssel képes elölteni őt. Hogy Jack Nicholson ezúttal is fenomenális, az tiszta sor, a titok tehát másban keresendő.
Untató oknyomozás helyett azonban vágjunk az események sűrűjébe: Látszólag egyértelmű bűntény történik a Kuba amerikai zónájában lévő guantanamói haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát.
 
Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel, ezért a minisztérium két rendkívül tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban még sem tűnik annyira szimplának az ügy. Nyomozni kezdenek, és ahogy közelednek a megoldáshoz, egyre kuszábbnak tűnik a valóság. Végül azonban egyértelművé válik számukra, hogy a katonák parancsra tették el láb alól egykori bajtársukat.
kirsch
2009.07.15
|
(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.