Gengszterek klubja

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (6)
Francis Ford Coppola (Drakula, Apokalipszis most) a Keresztapa második és harmadik része között úgy döntött, hogy gengszterfilmből sohasem elég, és belevágott a Gengszterek klubjába. A film tervezett költségvetése 16 millió dollár volt, de az összeg a forgatás befejezésekor már elérte a 47 millió dollárt. A film egyik kritikusa szerint a közönség jobban járt volna, ha Coppola a zűrzavaros forgatásról készített volna filmet.
A végösszeg nem csak a forgatáson uralkodó káosz - a stáb gyakori sztrájkja, a producer határozatlansága - miatt lett ilyen magas. Coppola a díszletekre és jelmezekre sem sajnálta a pénzt, így díszlettervezője rekonstruálhatta a szvingkorszak egyik leghíresebb és legelegánsabb mulatóját, a Cotton Clubot. Persze nem is sajnálhatta a pénzt, ha egy olyan korszakot akart bemutatni, amit Scott Fitzgerald "a történelem legköltségesebb orgiájának" nevezett.
 
A főszereplő Richard Gere mellett - aki attól, hogy gyakorló buddhista, a Dalai Láma barátja és a Tibet House alapítvány létrehozója, még nem lett jobb színész - sok-sok Coppolát (Sofia, Marc, Nicholas) is láthatunk a filmben.
fujisan
2007.01.26
|
The Cotton Club
amerikai gengszterfilm, 127 perc, 1984
Zenével spékelt film a bandaháborúk korából. Bűnöző testvért istápoló filmsztár énekesnő szerelmét űzi. Cab Calloway zenedirektor őrült szteppet irányít, a klub vendége még D. Ellington és Ch. Chaplin is!


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.