Egy befejezetlen élet

olvasói
8/10 (7)
Az Árvák hercege és a Csokoládé rendezője ezúttal is prominens sztárokat gyűjtött maga köré, hogy szívhez szóló történetet meséljen egy család külön-külön szeretetre méltó, de egymást ki nem állható tagjainak visszatéréséről a megbocsátás ösvényére.


Jean (Jennifer Lopez) és 11 éves kislánya egy erőszakos élettárs elől kényszerülnek menekülni, s mivel nincs más választásuk, a 12 éve halott férj apjának távoli farmján próbálnak menedéket keresni. A morc öregúr (Robert Redford) alkoholista múltjával küzd, és egyre csak autóbalesetben elvesztett fiát siratja, akinek haláláért menyét, Jeant okolja. Nem csoda hát, ha nem fogadja kitörő örömmel, amikor a két jövevény megjelenik a küszöbén - miközben persze minden néző számára világos, hogy, ha más nem, a szeretni való kislány előbb-utóbb nyilván meglágyítja a vén medve szívét. Vén medvéből egyébként akad még további kettő a farmon: az egyiket Morgan Freeman alakítja. Ő Redford hűséges alkalmazottja, aki egy baleset következtében lényegében munkaképtelenné vált, de kártyapartnernek és lelki tanácsadónak továbbra is elsőrangú. A harmadik vén medve pedig Bart. Ő az, aki korábban súlyosan megsebesítette a Freeman alakította figurát - élelmet keresve téved a hegyekből a farmra, s Redford kíméletlenül le is vadászná, ha az állatvédők közbe nem lépnének...

Így állnak össze szépen a szálak: a menekülő anya és az őt üldöző, pszichotikus élettárs thriller motívuma; a múlt tragédiái miatt egymással fasírtban lévő rokonok pszichodrámája; a természet törvényei szerint élő normális medve és az őt állatkerti ketreccel védeni kívánó állatvédők természetfilmes tematikája; és ehhez jön még ráadásként a szeretetre méltó Tamás bátya motívum. Mindezt Lasse Hallström rendező a tőle megszokott profi színvonalon vezényli le: nevetünk, ahol nevetni kell, és könnyezünk, ha arra kerül a sor. Nyolc napon túl gyógyuló nyomokat nem fog hagyni, szombat délutáni családi mozizásra azonban mindenképpen megfelelő.
Odor Emilia
2006.03.14
|
An Unfinished Life
amerikai filmdráma, 107 perc, 2005
Szívhez szóló családi mozi egy sorstépázta egyedülálló anya és lánya szeretet- és családkereséséről. Mindezt és még ennél is többet egy távoli farmon találják meg Robert Redford, Morgan Freeman és Bart, a medve társaságában.
Színész:

Robert Redford
(Einar Gilkyson)

Jennifer Lopez
(Jean Gilkyson)

Morgan Freeman
(Mitch Bradley)

Josh Lucas
(Crane Curtis)

Damian Lewis
(Gary Winston)

Camryn Manheim
(Nina)

Becca Gardner
(Griff Gilkyson)

Lynda Boyd
(Kitty)

Forgalmazza: Mokép
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.