Kvíz Show

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (3)
Ha netalántán valamilyen úton-módon kiderülne, hogy anno Rózsa Gyuri Kap-csol-tam című műsorát anno haszonleső módon manipulálták, biztos vagyok benne, hogy egy komplett generáció érezné, hogy fiatalkora egy hazugságon alapult.
Nos, a fokozottan mimóza lelkületű tengerentúliakat egy hasonló eset olyannyira érzékenyen érintette, hogy országos hiszti, majd kongresszusi vizsgálat lett belőle. Megannyi piszkos részlet mellett arra is fény derül, hogy Robert Redford rendezői kvalitásai messze túlmutatnak színészi tehetségén. 
 
A televíziózás hőskorában egy kiesett versenyző megvádolja a legsikeresebb televíziós játék sikeres nyertesét, a szinte nemzeti hősként ünnepelt Charles Van Dorent, a legkedveltebb magazinok címlap-sztárját. A Yale Egyetem angoltanára hetente feltűnt a képernyőn, sorra-rendre helyes választ adott a legfurcsább kérdésekre, miközben nézők milliói csak miatta ültek le a képernyők elé és lenyűgözve figyelték teljesítményét. Az egész azonban egy jól kitalált és felépített blöff volt, a nézők azt látták, amit a műsor készítői el akartak velük hitetni. Ám egyszer valaki egy napon megelégelte mindezt. 
kirsch
2009.12.04
|
Quiz Show
amerikai filmdráma, 130 perc, 1994
Robert Redford filmje az ötvenes évek Amerikájáról, ahol egy megbundázott kvíz show miatt kongresszusi vizsgálat indul.
Rendező:

Robert Redford

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.