Gyilkosság telefonhívásra

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (1)
Aki látta a Tökéletes gyilkosság című filmet, annak az alábbiakban aligha tudok majd olyan információval szolgálni, ami az újdonság erejével hathat. Kivéve talán egyet: a szóban forgó mű egy 1954-es klasszikus remake-je volt.
Az eredeti művet pedig egy köpcös, kopasz fazon rendezte, akit tévés kvízműsorokban a feszültségkeltés nagymestereként szokás emlegetni. Egyébiránt pedig Grace Kelly még digitálisan kiszínezve is szemrevalóbb jelenség Gweneth Paltrow-nál. 
 
Tony Wendice, az egykori teniszcsillag már régóta tudja, hogy felesége megcsalja őt, ezért meggyilkolását tervezi. A bosszú anyagi előnyökkel is jár számára, hiszen a nő hatalmas vagyonát ő örökli. Több mint egy évig szervezi a tökéletes bűntényt, majd zsarolással ráveszi egy volt iskolatársát, hogy hajtsa végre az akciót. A terv szerint a gyilkos akkor öli meg Margót, amikor Tony, aki alibiből társaságban szórakozik éppen, felhívja otthon maradó feleségét. A megvalósítás azonban kudarcba fullad, végül a nő öli meg önvédelemből a támadóját. A dühös Tonynak ezután az aggódó férj szerepét kell eljátszania. 
kirsch
2011.02.28
|
Dial M for Murder
amerikai thriller, 105 perc, 1954
Színész:

Grace Kelly
(Margot Mary Wendice)

John Williams
(Hubbard főfelügyelő)

Robert Cummings
(Mark Halliday)

Ray Milland
(Tony Wendice)

Anthony Dawson
(Lesgate kapitány)

Patrick Allen
(Pearson)

(1 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.