Dark Blue

olvasói
10/10 (3)
Dark Blue
amerikai-német akcióthriller, 118 perc, 2002
rendező:

Ron Shelton


Valamirevaló mozirajongó rögtön felkapja a fejét, ha James Ellroy nevét hallja. Az ő regényének köszönhetjük ugyanis minden idők egyik legjobb krimijét, a Szigorúan bizalmast. A Dark Blue is az ő történetéből készült, és itt is egy rutinügynek látszó, de könyörtelen bűntett után szaglászó zsaruduó akad a rendőrséget beszövő korrupció hálójába, csak nem az ötvenes években, hanem a �91-es Los Angeles-i zavargások előtti napokban.


Kurt Russell a szemünk láttára válik sztárból színésszé, pályája eddigi legjobb alakítását nyújtja, a forgatókönyvíróként és rendezőként is jobbára sportfilmeket jegyző Ron Shelton pedig rendkívül otthonosan mozog a számára új krimiműfajban.

A nyolcvanas évek C-szériás kiadványait is alulmúló, a nagyáruházak leárazóládáiba ömlesztett videokupacok ultragagyi hangulatát árasztó, a sztár nevét helytelenül feltüntető borító ne tévesszen meg senkit! Agyas, tökös, valóságszagú zsarufilmmel van dolgunk, melynek intelligenciájára a legfőbb garancia, hogy szerényen szerepelt az amerikai mozipénztáraknál. ****EXTRÁK

Előzetesek. *Hang: magyar 5.1, angol 5.1 és surround

Kép: 16:9/2,35:1, színes

Felirat: magyar

Extrák felirata: magyarDark Blue

2002 amerikai krimi Hossz: 112 perc Forgalmazó: SPI Rendező: Ron Shelton Szereplők: Kurt Russell, Scott Speedman, Michael Michele, Brendan Gleeson, Ving Rhames
Watsz Demeter
2003.11.24
|
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.