Doktor zsiványok

olvasói
10/10 (6)
Sick boy és Begbie a Trainspottingból a XVIII. századi London arisztokratáit fosztogatják XXI. századi zene ritmusára. Az első kosztümös kalandfilm, amelyik nem kosztümös kalandfilm. Rizsporos parókás urak szifiliszes úrihölgyekkel dübörgő technóra ropják a táncot. Ha nincs tévéd, itt az ideje, hogy beszerezz egyet.
London 1748. James MacLeane-t (Johnny Lee Miller; Trainspotting) a jobb sorsra érdemes úrifiút kijózanodásáig kivonják a forgalomból. Will Plunkett (Robert Carlyle;Trainspotting) éppen James zárkája környékén fosztogat - sikertelenül. Plunkett cimboráját halálosan megsebesítik az őket üldöző rendőrök, de a szerencsétlenül járt tolvajnak még van ideje lenyelni egy értékes rubint.
 
James szemtanúja volt az eseménynek, ezért szabadulása után első útja a temetőbe vezet, ahol Plunkett már várja, és kiszedeti vele a rubint a halott gyomrából. Nem csak James-nek, de a rubinnak sincs szerencséje, mivel rendőrök zavarják meg a sírrablókat, és a drágakő újabb béltúrára indul, ezúttal Plunkettban. A két hullagyalázó börtönbe kerül, de a nehezen megszült rubin segítségével hamarosan kijutnak, hogy aztán együtt fosztogathassák a londoni nemességet. Annyira jó ez a film, hogy a gyönyörű, arisztokrata lányt alakító Liv Tyler már csak hab a tortán.
fujisan
2007.01.24
|
Plunkett & MacLeane
angol-cseh akciófilm, 93 perc, 1999
Rendező:

Jake Scott

Színész:

Jonny Lee Miller
(Macleane)

Iain Robertson
(Rob)

Liv Tyler
(Lady Rebecca Gibson)

Robert Carlyle
(Plunkett)

Ken Stott
(Chance)

Tommy Flanagan
(Eddie)

Neve McIntosh
(Liz)

Alan Cumming
(Lord Rochester)

Michael Gambon
(Lord Gibson)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.