New Jack City

olvasói
7/10 (9)
Könnyed szórakozás, kidolgozott bunyók, kevés mondanivaló és enyhén bizsergető szégyenérzet a gyomorban, ezek jellemzik a legszórakoztatóbb tévéfilmeket! És ez éppen olyan.


A dramaturgiának és a jelmezeknek még inkább nyolcvanas évek hangulata van, de a témaválasztás modernnek mondható, amennyiben egy viszonylag ismeretlen kábítószernek, a crack-nek csinált propagandát a kilencvenes évek legelején. A főszerepeket legnagyobb részt négusok játsszák, de csak rosszindulatból lehet sztereotípiákat feltételezni, mondjuk inkább azt, hogy ők értenek a témaválasztás legélethűbb, szituációs eszközökben bővelkedő megvalósításához. Bár Ice csak harmadiknak van feltüntetve, valójában az ő karrierjét hivatott kikövezni ez a remek „bémúvi”, ahogyan a címzenét is ő jegyzi, nem mellékesen egy kiváló számmal (címazonos). Nino Brown (izmos Wesley Snipes) sikeres, és gazdag dealersrác, aki nagyobbra akar törekedni, és ennek eszközét a crack-ben találja meg, aminek forgalmazásával egy birodalmat épít fel.

Nem számol azonban Scotty-val, aki a zenélés mellett elszánt zsaruként dolgozik, és akinek a már említett Ice-T a megszemélyesítője, aki a való életben csak futás közben, hátra nézve találkozott közelebbről a fent említett szakmával, mint stricikirály. De sebaj, jó pandúr lett belőle, aki itt alkalmi párjával, Marióval aprítja az ellent. Van itt minden, ami kell, beszélgetés véres bunyó közben, odamondás hullának, és „baromian laza kommunikáció”, ahogyan Ráz Bandi bácsi mondaná. Ropi, sör közelbe, távkapcsoló izibe!

Rendezte: Mario Van Peebles
Főszereplők: Wesley Snipes, Mario Van Peebles, Ice-T, Vanessa Williams, Allen Payne, Christopher Williams, Judd Nelson
háopépé
2005.07.13
|
New Jack City
amerikai krimi, 97 perc, 1991
Jófajta dühöngős gettókrimi a kilencvenes évek elejéről, kiváló feltörekvő zenész- és színészarcokkal.
(2 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.