Békavári uraság

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Egy kvázi Monty Python produkcióról még akkor is nehezemre esne elfogulatlanul nyilatkozni, ha azt kizárólag operettbetétekkel és politikai töltetű csasztuskákkal töltenék meg. Ezúttal egy szimpla mesefilmről van szó, melyben Terry Gilliamet és megboldogult Graham Chapmant leszámítva az összes egykori tag felbukkan.
És bár a mű – hasonlóan a Fészkes fenevadakhoz vagy az Erik, a vikinghez – korántsem bővelkedik védjegyszerű momentumokban, bőven szórakoztatóbb, mint a vígjáték címszó alatt futó mozifilmek túlnyomó többsége. 
 
Vakond úr imádja az autó-motor sportot. Vad ámokfutása az utakon minduntalan felbolygatja az egyébként csendes, idilli környéket. A nagy száguldozásban először észre sem veszi, hogy a ravasz menyétek ki akarják forgatni minden vagyonából, el akarják űzni a házából. Szerencsére Vakond és barátai hamar rájönnek, miben mesterkednek az aljas rágcsálók. Felveszik a harcot a veszélyes ellenféllel. Kenneth Grahame klasszikus mesekönyve nyomán. 
kirsch
2009.10.27
|
The Wind in the Willows
angol kalandfilm, 88 perc, 1996
Rendező:

Terry Jones

Színész:

Steve Coogan
(Vakond úr)

Eric Idle
(Menyét úr)

Terry Jones
(Varangy úr)

John Cleese
(Varangy úr ügyvédje)

Stephen Fry
(bíró)

Bernard Hill
(motor vezető)

Michael Palin
(a Nap)

Robert Bathurst
(St. John Weasel)

Julia Sawalha
(a börtönőr lánya)

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.