New York királya

olvasói
7/10 (3)
Több kedvenc, az amerikai filmgyártás elmúlt időszakából merítve megkerülhetetlen színészem fémjelzi ezt a remek mozit, és most nem feltétlenül Snipes gyerekre gondolok.
Kevés olyan erős karakterisztikájú színészt ismerek, mint David Caruso (mostanában a Miami helyszínelőkben láthatjuk), hogy a remek Walken úrról már ne is beszéljek! Csupán egyikük is elég garancia lenne számomra arra, hogy biztosan megnézzem e drámai alkotást, de Laurence Fishburne rádob még egy lapáttal!  
 
A stílusos, alacsony költségvetésű bűnügyi történet egy kábítószer kereskedőről szól, aki szabadlábra helyezése után visszatér New Yorkba, hogy visszaszerezze régi befolyását, sőt, a rivális bandákat egyesítve megkaparintsa a város alvilága feletti uralmat, amit a rendőrség egységei sem néznek ölbe tett kézzel. Ferrara erőszakos, durva elbeszélőmódja nagyszerűen találkozik a kiváló szereplőgárdával, és együttesen elemi erővel adják vissza a 80-as évek Amerikájának sötétebbik oldalát. 
 
háopépé
2005.07.24
|
King of New York
amerikai-angol-olasz akciófilm, 103 perc, 1990
A börtönből frissen szabadult díler visszatér New Yorkba, hogy komoly alvilági hálózatot építsen ki. Abel Ferrara kegyetlen válasza minden gengszterfilmre.
Rendező:

Abel Ferrara

Színész:

Christopher Walken
(Frank White)

David Caruso
(Dennis Gilley)

Laurence Fishburne
(Jimmy Jump)

Wesley Snipes
(Thomas Flanigan)

Steve Buscemi
(Test Tube)

Giancarlo Esposito
(Lance)

Paul Calderon
(Joey Dalesio)

Theresa Randle
(Raye)

(17 kép)


Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.