Aljas utcák

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (4)
Dogmatikus igazság: ha gengszterfilmről van szó, Scorsese nem tud hibázni. Főként, ha Robert De Niro is neve is feltűnik a stáblistában. A szóban forgó produkció azonban némileg elüt a Casino, Nagymenők által képviselt irányvonaltól.
Ez nem is csoda, hiszen a mester egészen korai zsengéjéről van szó, melyhez elengedhetetlen, hogy jóban legyünk a független filmek intézményével. Mindez persze a bevezetőben taglalt szentencián mit sem változtat. 
 
New York Little Italy negyedében él két barát: Charlie, a helyi maffiafőnök unokaöccse és a vad, fékezhetetlen Johnny Boy. Charlie a nagybátyjának dolgozik, de nem igazán tud azonosulni a szerepével. Annál is inkább, mert Johnny Boy újabb és újabb balhékba keveredik, és ez veszélyezteti Charlie helyzetét a családban. Utóbbi tehát kénytelen-kelletlen radikális lépésre szánja el magát… 
kirsch
2010.12.03
|
Mean Streets
amerikai filmdráma, 107 perc, 1973
Little Italy zűrös-mocskos utcáin folyik az élet... és a vér. Scorsese első sikere a diszkó és a templom közötti választás örök dilemmájáról.
Rendező:

Martin Scorsese

Színész:

Robert De Niro
(Johnny Boy)

Harvey Keitel
(Charlie)

Amy Robinson
(Teresa)

David Carradine
(Drunk)

David Proval
(Tony)

Richard Romanus
(Michael)

Cesare Danova
(Giovanni)

Robert Carradine
(fiú fegyverrel)

(1 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.