Összekutyulva

olvasói
8/10 (9)
A Disney agyai olyannyira a gyereknézők kedvében akartak járni, hogy egy csapásra kettő filmből gyúrták össze vadonatúj kutyás vígjátékukat. Az Egy bozontos eb című 1959-es ifjúsági szőrkalandban egy kisfiú változott kutyává és leplezett le egy gonosz betörőbandát, az 1976-os The Shaggy DA-ben pedig egy ügyvéd bújt kutyabőrbe, hogy bizonyítékokat szerezzen a városi korrupcióról.


E két poros vígjáték jelen ötvözetében az elődök minden erőssége megtalálható a csóválástól kezdve a lihegésig bezárólag, sőt némi számítógépes segítséggel Darwin munkásságán túlmutató figurák is szerephez jutnak.

Nehéz lenne szavakkal összefoglalni mindazt a csodát, mi a vásznon látható, a tisztánlátás kedvéért azonban érdemes megemlíteni, hogy a családi vígjáték műfajának legnagyobb tányérnyalója, Tim Allen (Télapu, Totál káosz) egy törtető ügyészt alakít, aki nem sokat törődik családjával, mígnem egy tibeti csodakutya marásának következtében ő maga is el nem kutyul. Dave Douglas - a kutyapa - éppen egy gyógyszergyártó sikeres jogi képviseletétől várja előléptetését, de nehezen boldogul az üggyel, mert valaki mindig eldob neki valamit, arra fut egy macska, meg kell mentenie a családi békét, vagy egyszerűen rájön a liheghetnék. Arról nem is beszélve, hogy az említett gyógyszeripari cég állatkísérleteket végez az örök élet szérumának felfedezéséért, és ugye ezt egy jóérzésű és jó szaglású „ebmber” nem hagyhatja annyiban.

Megindul hát a nagy leleplezés, összeáll a szőrös farkú kígyóból, ugató patkányokból és a díjnyertes békutyiból verbuvált csapat, és győz a nagy büdös szőrös igazság!
csmozi
2006.05.10
|
The Shaggy Dog
amerikai családi film, 98 perc, 2006
A rámenős, családját hanyagoló kerületi ügyész esete a tibeti csodakutyával, avagy kutyaharapást szőrivel Disney-módra.
Rendező:

Brian Robbins

Forgalmazza: Fórum Hungary
(7 kép)


Film premierek

Übergáz

amerikai akcióvígjáték, 93 perc, 2019

Együtt megyünk

francia vígdráma, 132 perc, 2019

Szerelem második látásra

francia vígjáték, 117 perc, 2019

Szupercella 3.: Az Ördögverem

amerikai akciófilm, 97 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:10
Derült égből
német krimi, 2017
18:15
Kétely
amerikai filmdráma, 2008
18:15
Vanília égbolt
amerikai romantikus dráma, 2001
18:15
Veszélyes szomszédok
amerikai thriller, 2017
18:45
Hajlakk
amerikai vígjáték, 2007
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.