Az 57-es utas

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (22)
Hát végre! Kevés jó Snipes film van, de ez a fő közülük. A befutásos. Igaz, talán itt kezdődik jó emberünk skatulya-betegsége, hogy neki ex-, vagy éppen aktív szuperembernek kell lennie, hogy győzedelmeskedjen a vászonról előkecmergő gonoszáradattal, de itt még jól csinálta, vagy csak az újdonság varázsa tette ezt, nem tudom.
Igaz, szerepelt ő már korábban is a remek „N.Y. királyá”-ban, meg Spike Lee kedvenceként, intellektuálisan is, de a karaktersikert a jelen alkotás hozta meg számára. Talán a repülőterroros filmek voltak felszálló ágban, ki emlékszik? Charles Rane mindenesetre a világ(!) egyik legveszedelmesebb bűnözője, ezért egy polgári gépen kell utaztatni, az FBI kíséretében, nem igaz? A csatorna ajánlója szerint, idézem: a gonosztevő „ az 57-es járat utasa...”.

Az ismeretlen járat 57-es UTASA (mondhatni, a titokzatos) maga Snipes (John Cutter), aki véletlenül meg terrorelhárító, anti-terrorista szakértő, aki éppen új állomáshelyére tart. Röviddel a felszállás után Rane fegyveres társai a hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit, és kiszabadítják főnöküket. Ám ekkor az egyik átlagosnak tűnő (57-es) utas kezébe veszi az ügyet, a többit meg kitaláljuk magunktól is, nemde bár? Bár!

háopépé
2006.04.28
|
Passenger 57
amerikai akcióthriller, 84 perc, 1992
Rendező:

Kevin Hooks

Színész:

Wesley Snipes
(John Cutter)

Bruce Payne
(Charles Rane)

Elizabeth Hurley
(Sabrina Ritchie)

Tom Sizemore
(Sly Delvecchio)

Bruce Greenwood
(Stuart Ramsey)

Robert Hooks
(Dwight Henderson)

Marc Macaulay
(Vincent)Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.