A víz nem válik vérré

est.hu:
4/10
|
olvasói
(0)
Az addiktív horrorfilm-rajongás hátulütője, hogy a néző megközelítőleg százszor annyi IQ-gyilkos szemetet szippant magába, mint az egyéb műfajok megszállottjai. Mindemellett a folyamatos terhelés következtében keményre edzi mentális védőpajzsát.
Ez utóbbiban példának okáért nagy szolgálatot nyújtott számomra a Rákember a Marsról (!) c. 1989-es horrorfilm, melyet csupán toronymagas toleranciaküszöbbel rendelkező nézőknek mernék ajánlani tiszta szívből. (És még ebben az esetben is előfordulhat, hogy az illető a megtekintést követően két hétig a fülén át fog köhögni.) És hogy miért hozom szóba mindezt? Egyrészt, mert ezt a filmet az ominózus rettenet rendezője jegyzi, másrészt mert a Drakula gróf bőrébe bújt David Carradine garantáltan gondoskodik róla, hogy az élmény ezúttal is lyukat üssön pszichikai védelmi rendszerünkön. 
 
Visszavonult vámpírok egy csoportja egy elhagyatott amerikai kisvárosban tengeti eseménytelen mindennapjait. A gyilkos Nap sugarai ellen napfényvédő krémmel védekeznek. Egy nap azonban váratlan vendég érkezik Van Helsing egyik leszármazottja személyében, aki hamar véget vet a semmittevésnek. 
kirsch
2010.02.15
|
Sundown – The Vampire in Retreat
amerikai horror, 100 perc, 1991
Rendező:

Anthony Hickox

Színész:

David Carradine
(Mardulak)

Bruce Campbell
(Van Helsing)

Jim Metzler
(David)

Morgan Brittany
(Sarah)

Maxwell Caulfield
(Shane)

Deborah Foreman
(Sandy)

M. Emmet Walsh
(Mort)

John Ireland
(Jefferson)

Dana Ashbrook
(Jack)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.