Enigma

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (9)
Tök ismeretlen színészek (legalábbis nekem) egy tök ismert sztoriban (legalábbis nekem). Ezt szeretem. Vagy az ellenkezőjét is. Bár szerintem a történelmi hitelesség itten föl lesz áldozva az angol-német-amerikai-holland, ráadásul romantikus thriller oltárán, sebaj, az okulásra így is jó lesz.Mert ha a Spektrumon nem nézték meg, talán a nyálbundába forgatott históriahusi ehetőbb lesz. Szóval a háború, „a nagy háború” derekán, 1943-ban járunk, mikor is az angol hadsereg szupertitkos kódfejtő központjában, a Bletchley Parkban a titkosírás-szakértők tehetetlenek. Pedig addig jól ment, de a német tengeralattjárók megváltoztatták rejtjelező-gépüket, az Enigmát, így a titkosszolgálat (az angol) többé nem tudja lehallgatni őket, és a hadsereg képtelen megvédeni a sok ártatlan utast, aki hajón utazik. Kénytelenek egy kívülálló segítségét kérni, ezért a zseniális matematikushoz, Tom Jerichóhoz fordulnak, aki éppen egy másik rejtély megoldásán fáradozik, ami nem annyira tudományos, mint inkább kalandos.

Ugyanis szerelme, Claire nyom nélkül eltűnt! Karamba! A férfi magánnyomozásba kezd, és sejteni kezdi, hogy a titkos kód, az Enigma és szerelme élete vagy halála összefüggésben áll egymással. Talán ellenkém bujkál a kémek között?! Claire barátnőjéhez, Hesterhez fordul segítségért, de talán ez a legnagyobb baklövés, amit elkövethet, ugyanis így belekerül ebbe a filmbe, amit - így, a tartalmát elolvasva - talán mégse nézzünk meg okulásként, csak ha romantikát akarunk!

háopépé
2006.05.04
|
Enigma
amerikai-angol-holland-német romantikus thriller, 119 perc, 2001
Rendező:

Michael Apted

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.