A három testőr Afrikában

est.hu:
4/10
|
olvasói
6/10 (13)
"Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban."
Reich Jenő fergeteges verbális humorának vászonravitelével már többen próbálkoztak, eleddig sikertelenül. Az alább idézett Bujtor Csöpi is elismeri (legalábbis részben) fiaskóját A három testőr Afrikábanról nyilatkozva:

"Az volt az érzésem, hogy nem sikerült igazán. Erre a múltkor azzal hívtak fel a Duna Televíziótól, hogy le akarják adni a filmet. Azzal én megbuktam, évekig szégyelltem magam miatta a közönség előtt. Az év legnézettebb magyar filmje lett, de hát az nem nekem szólt, hanem Rejtőnek" - mondtam. "Nézze meg újra!" - erősködtek. Megnéztem, és rájöttem, hogy nem is olyan rossz: tisztességes színészvezetéssel, korrekt módon levezényelt munka. Úgyhogy beleegyeztem a televíziós vetítésbe."

A három testőr Afrikában 1965-ben 122 ezer példányban jelent meg. Aki még nem olvasta, biztosan talál egyet valahol ebből a rengeteg példányból. Ne rongáljátok a szemeteket a villódzó doboz előtt!fujisan
2007.06.20
|
magyar vígjáték, 84 perc, 1996
Rendező:

Bujtor IstvánFilmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.