Az ember, aki túl sokat tudott

olvasói
(0)
A film érdekessége, hogy az egyik szereplője, a magyar származású Peter Lorre, ugyanazon a napon született, mint én. Igaz, 66 évvel korábban. Lorre 1934-ben már ismert színész volt, ő volt a főszereplője Fritz Lang M c. filmjének is, de Az ember, aki túl sokat tudott volt az első angol nyelvű szerepe.

Alfred Hitchcock
Alfred Hitchcock

A legenda szerint Hitchcock nem tudott arról, hogy Lorre angoltudása meglehetősen gyenge, és csak magolja a számára többnyire érthetetlen szöveget.

Az ember, aki túl sokat tudott, Hitchcock 23. filmje, és egyben első darabja kémfilm "sorozatának". Egy évvel ezután forgatta igazi nagy áttörést hozó filmjét, a 39 lépcsőfokot. Ezek után még 10 kémfilmet rendezett 1969-ig, köztük Az ember, aki túl sokat tudott 1956-os remake-jét.

A sztori Svájcban indul. Bob és Jill Lawrence tinédzser lányukkal téli vakációjukat töltik. Barátjukat, aki titkos ügynök, lelövik, miközben Jillel táncol. Mielőtt meghalna, még említést tesz Jillnek egy londoni terrorista akció tervéről. Az ügynök gyilkosai attól tartanak, Lawrence-ék fecsegni fognak, ezért elrabolják lányukat, Bettyt. A házaspár követi az emberrablókat Londonba.

Rendezte: Alfred Hitchcock
Főszereplők: Leslie Banks, Edna Best, Peter Lorre, Nova Pilbeam
fujisan
2006.03.10
|
(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.