Patch Adams

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (10)
Ez a film ékesen példázza, hogy egy normálisabb világban miért is nem érdemelne börtönbüntetést, aki halálra gázol néhány filmkritikust. A Patch Adams ugyanis egyike a filmtörténet azon műveinek, melyet az ún. szaktekintélyek felettébb méltatlanul cincáltak szanaszét.
A közönség azonban annál inkább lelkesedett érte, a szóban forgó mű ugyanis rövid idő alatt kasszasiker lett. Nem is csoda, hisz egy efféle történet még Dolph Lundgren szemébe is könnyeket csalna: A kórház csendes és komor falai közé új orvos érkezik, aki szokatlan módszerekkel gyorsítja fel a gyógyulás folyamatát. Patch Adams szerint a humor a legjobb gyógyszer, és hajlandó szinte mindent megtenni, hogy megnevettesse betegeit - még akkor is, ha ezzel a karrierjét kockáztatja. Bár a kórházból távoznia kell, feleségével együtt megvalósítják életük álmát, és egy magánklinikát hoznak létre. Az igaz történet alapján készült Patch Adams a humort felemelő történettel kombinálja, mely túlmutat a hagyományos vígjátéki kereteken.
kirsch
2009.08.10
|
Patch Adams
amerikai vígjáték, 115 perc, 1998
Egy kórház csendes, steril falai közé betör egy bohócdoki. Igaz történet alapján készült felemelő vígjáték hatalmas cipőkkel, nagy vörös orral és gyógyuló gyerekekkel.
Rendező:

Tom Shadyac

(13 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.