Út a mennyországba

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (1)
A kétszeres Titanic-fesztivál-díjas rendező, Baltasar Kormákur első nemzetközi filmjében amerikai sztárok a főszereplők (Julia Stiles, Forest Whitaker), de a stílust Izlandból hozta magával az alkotó.
Vad vidéken járunk (Amerika szívében, egy Észak-Hastings nevű kisvárosban), ahol mintha mindig napfogyatkozás lenne, és ahol kemény, kevésszavú emberek élnek. Erre a tájra, ezek közé az emberek közé érkezik a biztosítási nyomozóként dolgozó Abe Holt (Whitaker), hogy a végére járjon egy gyanús halálesetnek. Egy helyi nő, Isold (Stiles) egymillió dolláros biztosításra tarthat igényt, ami autóbalesetben halálra égett bátyja után járna neki, ám Holt csalást orront és nyomozni kezd. Ennek során pedig nemcsak a férfi kutatása nyomán kibontakozó krimit figyelhetjük, hanem egy megrázó drámát is, melybe hősünk szintén belekeveredik.
 
Az idén tavasszal a Titanic fesztivál alkalmából hazánkba is ellátogató Kormákur sokféle művet rendezett már eddigi pályája során, a vígjátéktól (101 Reykjavík) kezdve a súlyos családi drámán (Tenger) és a thrilleren (Vérvonal) át a tragikomédiáig (Fehér nászéjszaka) – az Út a mennyországba pedig szinte mindegyik korábbi alkotásából merít, illetve későbbire is hatással van. A kusza családi kapcsolatok és a vérfertőzés (gyanúja) a Tengerből lehet ismerős, a bűnügyi szál és a szépen fényképezett táj pedig a Vérvonalhoz köti. A humor ezúttal csak ritkán csillan meg a jelenetekben (akkor azonban igen bizarr formát ölt), inkább a megrázó dráma dominál, hiszen Kormákur hősei itt hiába vannak közelebb a pokolhoz, mégis a mennyországba vezető utat keresik. 
 
Magyar és angol DD 5.1-es hang, magyar felirat. Az extra a film előzetese, egy képgaléria és két DVD-ajánló. 
fürkész
2009.07.22
|
A Little Trip to Heaven
izlandi thriller, 97 perc, 2005
Az ifjú izlandi mester első angol nyelvű filmjében a távoli Minnesotában történnek gyanús, bűnös és zűrös dolgok. A stopposok korán halnak, a biztosított ügyfelek azonban sokáig élnek.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.