A Szmokinger

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (16)
Az egyik kedvenc viccemben a ruhat megeszi a farkast és a medvét, de az emberrel nem bír, hiszen - mint tudjuk - nem a ruhat eszi az embert. Ezt a mély igazságot cáfolja meg Clark Devlin szuperkém szmokingja, amelyet ha valaki felvesz, emberfeletti képességekre tesz szert.
Kevin Donovan rendező szerint - akinek A Szmokinger az első filmje - azonban nem a ruha teszi az embert: - "A film szerintem arról szól, hogy a külső tényezők, legyen az egy szmoking vagy bármi egyéb, semmilyen mértékben nem tükrözik, hogy mik is vagyunk valójában. A belső értékek határozzák meg egy ember személyiségét, tehát egyáltalán nem a ruha teszi az embert."

A szuperszmoking (amit egyébként Armani tervezett) szuperkém tulajdosának sofőrjét, Jimmyt alakító Jackie Channek komoly kihívás volt a "technikás" ruhadarab viselése, hiszen úgy kellett mozognia, mintha nem ő irányítaná a testét. - "Azt akartam, hogy a közönség is úgy érezze: nem tudni, miben sántikál ez a fránya szmoking. Szóval nem csak a bunyóról szól ez a film. A nézőknek folyton törni kell a fejüket, még milyen meglepetéssel rukkolhat elő ez a felturbózott luxusruha" - nyilatkozta Chan.
Mikor Devlint, a CSA ügynököt baleset éri, sofőrjére bízza a különleges ruhadarabot. Jimmyből így egycsapásra titkosügynök válik, és harcba száll a gonosz ásványvíz-mágnás ellen.

fujisan
2007.04.27
|
The Tuxedo
amerikai akcióvígjáték, 98 perc, 2002
Jackie Chan legcikisebb filmje elektronikus kémszmokinggal és egyéb bohóságokkal. James Bond-kváziparódia vihogó kiscsajjal.
Rendező:

Kevin Donovan

Színész:

Jennifer Love Hewitt
(Del Blaine)

Jackie Chan
(Jimmy Tong)

Debi Mazaar
(Steena)

Peter Stormare
(Dr. Simms)

Jason Isaacs
(Clark Devlin)

Mia Cottet
(Cheryl)

Romany Malco
(Mitch)

Jody Racicot
(Kells)

Boyd Banks
(Vic)

(3 kép)


Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.