Mrs. Henderson bemutatja

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (16)
Stephen Frears rendező (Az én szép kis mosodám, Pop, csajok, satöbbi) ezúttal az 1930-as évek végének londoni szórakoztatóiparába nyújt bevezetést. A valóságos események ihlette történet 1937-ben indul, amikor Mrs. Laura Henderson, a közismert és tehetős úriasszony megözvegyül, minek következtében unatkozni kezd.
Unaloműzőnek - mivel a horgolást, a jótékonysági összejövetelek szervezését és a teadélutánokat unalmasnak tartja - vásárol magának egy lerobbant színházat a Sohóban. A színházigazgatáshoz azonban mit sem ért, így hát megfelelő embert kell találni a posztra. Mr. Van Damm remek választásnak bizonyul, különösen amikor kitalálja az új szórakoztatási formát, a „kabarevüt”, a nonstop színpadi műfajt. A zseniális ötlet hatalmas sikert arat, Mrs. Henderson színházában állandó a telt ház, mígnem a többi színház utánozni nem kezdi őket. Ekkor azonban Mrs. Hendersonnak jut eszébe egy újabb forradalmi ötlet: meztelen nőkkel kellene feldobni és vendégcsalogatóvá tenni a műsort. Bár a cenzor feltételeinek nem könnyű eleget tenni, az új és kendőzetlen műsor megszületik, s ismét csak Mrs. Henderson színháza lesz a piacvezető. A sikert ezúttal azonban London bombázása árnyékolja be, s a kormány be akarja záratni a színházat. Mit fog kitalálni ezúttal az ötletes Mrs. Henderson? 
 
Frears a tőle megszokott módon, biztos kézzel kerekít kellemes és szórakoztató filmet a londoni Soho eme legendás korszakának epizódjaiból és jellegzetes figuráiból. A főszerepeket alakító Judi Dench és Bob Hoskins számára igazi jutalomjáték ez a komédiázás, s egy énekes szerepben (Bertie) megismerkedhetünk a „Pop Idol” (az angol Megasztár) első nyertesével, Will Younggal is. 
 
Odor Emília
2006.08.23
|
Mrs. Henderson Presents
angol vígjáték, 103 perc, 2005
Életteli színháztörténet Londonból, a második világháború idejéről, Az én szép kis mosodám rendezőjétől.
Rendező:

Stephen Frears

Forgalmazza: SPI
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.