Reggeli a Plútón

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (25)
Neil Jordan, a Síró játék ír rendezője újra a szexuális identitás útvesztőjét kutatja egy kedves, bohó és a végtelenségig naiv transzvesztita fiatalember kalandjain keresztül, melyek a ‘60-as évek vallásos ír közösségétől, a ‘70-es évek glam-rocktól sújtott londoni Sohójáig vezetnek.
Főhősünk, Patrick talált gyermek, egészen pontosan egy ír paplak lépcsőjén találtak rá csecsemőkorában, így került nevelőszülőkhöz. Hamar felismerte „másságát”, s nagy kedvvel pózolt nevelőanyjának ruháiban a tükör előtt, s a rúzst sem vetette meg. Az otthoni és iskolai fenyítések és fenyegetések mit sem használtak, Patrick megingathatatlanul felismerte és - akár a legalkalmatlanabb pillanatokban is - kinyilvánította valódi személyiségét és ízlését. 
 
Amikor felcseperedett, útra kelt, hogy megtalálja sosem látott anyját, akiről szinte csak annyit tudott, hogy valószínűleg Londonba költözött. Anyja után kutatva a nagyváros dzsungelében bolyongó hősünk beáll egy rockbandába, fellép bűvészasszisztensként és a prostituáltak nehéz sorsa sem kerüli el, s egy alkalommal még IRA-terroristának is nézik - de a szerencsés véletleneknek köszönhetően a megfelelő pillanatban mindig felbukkan egy segítőkész figura a színen. 
 
Főhősünkben a nagy klasszikus elődök, Tom Jones - a Henry Fielding megalkotta hóbortos talált gyerek - és Dickens Twist Olivérje alkot modern keveréket. Mindezt mesei elemek, retróhullámot lovagló, remek korfestő popzene, valamint a főszerepben brillírozó Cillian Murphy játéka fűszerezi. 
Odor Emília
2006.09.13
|
Breakfast on Pluto
angol-ír filmdráma, 135 perc, 2005
Egy sosem látott anyja után kutató, hóbortos ír transzvesztita fiú kalandjai Londonban a hetvenes években. A Síró játék rendezőjétől, sok remek zenével és keserédes humorral.
Rendező:

Neil Jordan

Forgalmazza: SPI
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.