A leggyorsabb Indian

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (33)
A leggyorsabb Indian egy veterán motorkerékpár, amelyre a gyorsasági versenyzők zöme egy mosolynál többet nem szánna, azonban öreg ember, nem vénember - és ez éppúgy vonatkozik a gépre, mint pilótájára, akire mellesleg a „vén kecske is megnyalja a sót” szólást is elsüthetjük.
A valós alapokon nyugvó film hőse ugyanis egy ősz halántékú konstruktőr, Burt Munro (Anthony Hopkins), aki új-zélandi garázsában egy 1920-as Indian motorkerékpár alapjaira megépít egy olyan gépet, amivel egyenesen a gyorsasági világrekord megdöntésére készül. 
 
A terv vakmerő, de Munro elszántsága nem ismer akadályokat: átkel az óceánon, hogy a utahi kiszáradt tómederben tartott versenyen újraírja a világcsúcsot. Az hagyján, hogy útközben nem is egy érett szépasszony kegyeit sikerül megnyernie, a gép is szépen muzsikál alatta, az igazi akadályokat a bürokrácia szürke kis buktatói jelentik, és nem egyszer tűnik úgy, a vállalkozásnak befellegzett. Munro azonban nem adja fel egykönnyen, és amilyen lúzer kis öregnek néz ki mindehhez, nincs az a lelketlen vámtiszt, akiből ki ne hozná a legjobbat, amire képes. Végül persze minden a pályán dől el, ahol különc masinák gazdag tulajdonosai figyelik a déli féltekéről érkezett csodabogár mutatványát. 
 
Aki száguldó motorokra kíváncsi, az kölcsönözze ki inkább a Vasat, ez a film a jó emberek és hétköznapi diadalok mozija, középpontjában Anthony Hopkins virtuóz és nagyon szerethető alakításával. 
 
nelson
27 September 2006
|
Hungarian title: A leggyorsabb Indian
American-German-New Zealander drama, 127 min, 2005
Directed by:

Roger Donaldson

Distributor: Budapest Film
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.