Edmond

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Hogy egy filmes személyiség önnön szellemiségével teljesen összeegyeztethetetlen műfajban próbál szerencsét, azt immár hajlandóak vagyunk egy ásítással konstatálni. Ám ezúttal figyelemreméltóan morbid szellemi kalandozással van dolgunk.
A tény ugyanis, hogy a Dr. Halál forgatókönyvírója egy mélyreható lélektani drámával foglalatoskodott, olyannyira bizarr, hogy akár egy francia impresszionista fejéből is kipattanhatott volna két üveg abszint és egy hathatós lobotómia után. Bár a végeredmény kellően beteg, Stuart Gordonnak meglepően nézhető produkcióval sikerült előrukkolnia. 
 
Egy jövendőmondóval való találkozás arra készteti a szelíd üzletembert, hogy szembenézzen élete és házassága ürességével. Edmond elborzadva menekül otthona unalmas biztonságából a város legsötétebb utcáinak örvényébe, amiről azt gondolja, maga a szabadság. Ám ez a világ tényleg sötét: a prostik drágák, a stricik erőszakosak, Edmondot kirabolják, megverik. Később összejön egy pincérnővel, Glennával, ám szexuális játszadozásuk gyilkosságba torkollik. 
kirsch
2010.01.06
|
Edmond
amerikai filmdráma, 82 perc, 2005
A szelid üzletember egy jövendőmondó jóslatára leereszkedik a nagyvárosi pokolba. Fekete komédia némi drámával David Mamet színműve alapján.
Rendező:

Stuart Gordon

(2 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.