Az időgép

olvasói
(0)
Előre a múltba, vagy vissza a jövőbe... Melyikünk nem gondolt még arra, mi lenne, ha képesek lennénk utazni az időben? A kaland kedvéért, vagy egyszerűen abból a gyakorlati megfontolásból, hogy valami rosszat meg nem történtté tegyünk azzal, hogy a második menetben messze elkerüljük. Ez az örök emberi vágy indította be H. G. Wells (A láthatatlan ember) írói fantáziáját, amikor a XIX. század végének technika-lázában időgépet konstruáltatott regénye hősével.


Alexander Hartdegen (Guy Pearce) a szórakozott professzor és a fékezhetetlen zseni keveréke leánykérési szándékkal rohan át a patinás fogatok korabeli New York-i csúcsforgalmán. Késik, a beígért virágról is elfeledkezik, de a gyönyörű Emma így is boldogan mond igent, közben közös életük már csak néhány percig tart... A lány váratlan halála új célt ad Alexander szenvedélyes kutatásainak: visszamenni az időben, hogy elejét vehesse a tragédiának. A kísérlet sikerül, de nem olyan eredménnyel, ahogy a lángelme elképzelte, és végül egy sokezer évvel későbbi korban találja magát, ahol az emberiség lehangoló jövőjével kell szembesülnie. A sci-fikben már unalmasnak számító anti-utópiák lepusztult képén egy merész ugrással messze túllépve olyan világba jutunk, amely egyszerre rémisztő és érdekfeszítő.Az eredetileg százhét éve megjelent fantasztikus történethez Az időgép legújabb filmváltozatának készítői - az azóta is tartó technikaőrület hevében - a legmodernebb látványtechnika eszköztárát is latba vetették. Simon Wells rendező pörgős adaptációt készített dédapja regényéből, sok izgalommal és néhány ijesztő pillanattal. A találó felütés és a szuggesztív kibontakozás után azonban a befejezésnél kiderül: könnyed borzongatás résztvevői voltunk, felejthető az élmény, de kellemesen frissítő hatású.
nelson
2002.08.01
|
The Time Machine
amerikai sci-fi, 99 perc, 1960
Rendező:

George Pal

Színész:

Rod Taylor
(H. George Wells)

Alan Young
(David Filby)

Yvette Mimieux
(Weena)

Sebastian Cabot
(Dr. Philip Hillyer)

Tom Helmore
(Anthony Bridewell)

Whit Bissell
(Walter Kemp)

(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.