Jég veled

olvasói
9/10 (28)
Bár a Disney-produkciókat már jó tizenhét éve is ignoráltam, erre a filmre határozottan emlékszem. Vélhetőleg valami elvetemült általános iskolai tanár keze volt a dologban, aki év végén nem átallotta ezzel kiszúrni az osztály szemét.
Vélhetőleg nem volt tudatában a lelkem, hogy néhányan már az Elemi ösztönön is túlvoltak a videó nevezetű boszorkányos szerkezet jóvoltából. Ennek dacára a Jég veled a tíz éven aluli korosztálynak még ma is bátran ajánlható. Bár lehet, hogy naivitásom nem ismer határokat. 
 
Négy mindenre elszánt jamaicai sportoló úgy dönt, hogy a négyes bobban indulnak a téli olimpián, Calgaryban. Semmi nem állhat az útjukba, nem ismernek lehetetlent és szereznek maguknak egy amerikai edzőt. Irv azonban egy cseppet sem boldog, amikor kiderül, hogy négy teljesen kezdő atlétával áll szemben, ám rájön, itt a soha vissza nem térő nagy lehetőség: bebizonyíthatja ország-világ előtt, mire is képes ő valójában. Az ötük előtt álló út ugyan rögös egy picit, de elszántságban, kitartásban és lelkesedésben nincs hiány. Az álom valóra válik. 
kirsch
2010.07.09
|
Cool Runnings
amerikai kalandfilm, 98 perc, 1993
Rendező:

Jon Turteltaub

Színész:

John Candy
(Irv)

Doug E. Doug
(Sanka Coffie)

Rawle D. Lewis
(Junior Bevil)

Leon
(Derice Bannock)

Malik Yoba
(Yul Brenner)

Raymond J. Barry
(Kurt Hemphill)

Peter Outerbridge
(Josef Grool)

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.