Kelj fel komám, ne aludjál!

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (9)
Bár minden tiszteletem Jancsó Miki bácsié, meggyőződésem, hogy a Kapa-Pepe sorozat végére már az előző epizód közepén kellett volna pontot tenni. Előzőleg ugyanis még ímmel-ámmal képesek voltunk dekódolni a képi metaforákat.
Vagy ha nem is feltétlenül jött át az üzenet, a Scherer-Mucsi páros brillírozása bőven elegendő volt ahhoz, hogy emészthetővé tegye az adott művet. A Kelj fel, komám azonban tömény és zavaros, akár egy cementtel dúsított csípős-savanyú leves, ugyanakkor a szórakoztató momentumokról csupán a Burzsoá Nyugdíjasok, valamint a Belga gondoskodik. 
 
Kapa és Pepe ezúttal világháborús időkben bolyong, miközben népi német SS, magyar baka, sárga csillagos zsidó, gimnasztyorkás orosz és a NATO katona egy biciklin hajt át a Lánchídon. Kelj fel komám, ne aludjál, elveszett a csengős bárány, Jancsó katonaköpenyben, Hernádi kalapban a bíróság előtt és kórházi ágyon, a T-34-es orosz tank orosz narancsot hoz és a bukott angyalok etetése tilos! 
kirsch
2010.03.08
|
magyar filmdráma, 85 perc, 2002
Kapa és Pepe ezúttal történelmi időmontázsba keveredik. Hadifoglyok saját hazájukban, nevetnek és temetnek, miközben megszólal a Magyar nemzeti hiphop...
Rendező:

Jancsó Miklós

Forgalmazza: Budapest Film


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.