Túl a sövényen

olvasói
9/10 (559)
Vajon hogyan reagálnának a Széna téri hajléktalanok, ha jól megérdemelt alkoholgőzös téli álmuk után arra ébrednének, hogy egy harmadik ősemlős vetette meg betontappancsait élőhelyük közvetlen közelében?
Valószínűleg nagy ívben tojnának rá, mert ‘56 és Szabó bácsi óta nem igazán történt említésre érdemes dolog a környéken, Amerikában azonban merőben más a fogyasztói hulladékból élők meglepetésekkel kapcsolatos attitűdje - legalábbis a Z, a hangya és a Shrek-filmek készítői szerint. 
 
A frizsiderkapitalizmus hazájában játszódó, új, 3D-animációs szórakoztató tanmese állatszereplői például egy utazó szélhámos mosómedve, bizonyos Stikli unszolására vetik bele magukat a jóba és kezdik el megdézsmálni egy frissen felépült lakópark kukáit és háztartási ételkészleteit. Lelkesedésüket még a mérges háziasszony és a profi féregirtó érkezése sem töri meg, sőt egyre merészebb zsákmányszerző akciókat indítanak a fémdobozokban tárolt csodák megkaparintásáért. Hőseink kvázi meghódítják a Paradicsomot, akár Axl Rose a Népstadiont, megismerik a habzsoló emberi létforma minden furcsaságát, és idővel azt is megtudják, hogy Stikli alaposan rászedte őket. A mosómaci ugyanis egy hatalmas medvének tartozik egy szezonnyi élelemmel, és mire a sövény innenső oldalán lakó kisállatok bevetésével megszerzi a cuccost, nemcsak saját életét menti meg, de nyer is valamit, amire mindig vágyott: egy családot. 
 
A nézők pedig egy tisztességesen összerakott társadalomszatíra üzenetével lesznek gazdagabbak, mely élénk, színes karakterekkel kampányol a fogyasztói kultúra és a falánkság ellen, annak ellenére, hogy maga is jó pár állatból készült. 
csmozi
2006.06.28
|
Over the Hedge
amerikai animációs film, 83 perc, 2006
Történet a mosómedvéről, amely mindenkit átver, de végül jól jön ki a sztoriból. A kaja odaát van!
Forgalmazza: UIP-Duna Film
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
Cs
24
P
25
Szo
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.