Túszharc

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (21)
Az akciófilmekre specializálódott rendezők számára aligha létezhet hálásabb téma a külföldi túszmentő akciónál. Ebből ugyanis akár költséghatékony viccfilmet, akár speciális effektusokkal felturbózott szuperprodukciót is lazán összehozhatnak, csupán azt kell eldönteniük, hogy a rendelkezésükre álló pálmaházat Vietnámnak, Kambodzsának vagy Latin-Amerikának álcázzák.
Esetünkben a latin-amerikai helyszínnel operáló szuperprodukció esete forog fenn, a konfliktus pedig a következő: Peter Bowman amerikai olajmérnököt túszul ejtik. Cége felfogadja a hivatásos tárgyalófelet, az ausztrál antiterrorista katonát, Terryt.
 
Az olajcég azonban eközben csődbe jut és megvonja a támogatást. A túsz felesége, Alice minden követ megmozgat, hogy pénzt szerezzen férje kiszabadítására. Terry egyre nehezebben ért szót az emberrablókkal, ám a politikai légkör közben megváltozik. Úgy tűnik, a katona és az aggódó asszony egymásra találnak a kilátástalannak tűnő harcban. 
kirsch
2009.10.26
|
Proof of Life
amerikai akcióthriller, 135 perc, 2000
Rendező:

Taylor Hackford

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
P
30
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.