A maszk

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (2)
Papíron ez ugyebár egy olyan film lenne, melynek megtekintése ellen minden porcikánk tiltakozna. Az alkotóknak azonban ebből a sztoriból is sikerült belőle egy végtelenül szórakoztató és szerethető művet kihozniuk.
Persze azon művészmozi-diétán tartott filmrajongók, akik legszívesebben tengerészcsomót kötnének Jim Carrey nyelőcsövére, sosem értenék meg lelkendezésünk tárgyát. Ezért tehát leginkább azokhoz szólnánk, akik nem keresnek mélyebb tartalmat minden képkockában, ugyanakkor fokozottan tolerálják a vizuális effekteket. 
 
Stanley Ipkiss igazán szánalmas, kétbalkezes figura.Bármibe fog, az homlokegyenest ellenkezőleg sül el. De csak addig, amíg rá nem vigyorog a bandzsa szerencse egy ősi maszk képében. Elegendő, ha az arcára húzza és Stanley Ipkiss többé nem az, aki volt! Új énje szórakoztató, szívdöglesztő, akinek minden trükk a kisujjában van. Ám hamarosan a maszk új gazdához kerül, aki korántsem ilyen szórakoztató, s azt tervezi, hogy emberfeletti erejével uralma alá hajtja a várost. A kétbalkezes Stanley kénytelen akcióba lépni. 
kirsch
2010.08.04
|
The Mask
amerikai akcióvígjáték, 97 perc, 1994
Rendező:

Chuck Russell

Színész:

Jim Carrey
(Stanley Ipkiss)

Peter Riegert
(Mitch Kellaway)

Peter Greene
(Dorian Tyrell)

Amy Yasbeck
(Peggy Brandt)

Cameron Diaz
(Tina Carlyle)

Johnny Williams
(Burt Ripley)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.