A fehér féreg búvóhelye

olvasói
3/10 (4)
Bram Stoker, minden idők egyik leghíresebb rémregényének, a Drakulának szerzője 1911-ben, 14 évvel a Drakula után írta meg A fehér féreg búvóhelye című regényét. Ken Russel rendező kissé tiszleteletlenül nyúlt a témához, nem vette elég komolyan a rémeket, de remek kis filmet hozott össze.
Angus Flint skót régész egy kolostor romjai között furcsa koponyát talál. Egy napon eltűnik a koponya Angus szobájából, és sok más furcsaság is történik a kolostorhoz közeli birtokon. Néhány ember furcsán kezd viselkedni, többen eltűnnek. A legenda szerint a D' Ampton család birtokán élt egy szörnyeteg, amit a jelenlegi tulajdonos - Lord James D'Ampton (Hugh Grant; Négy esküvő, egy temetés)- egyik őse kardjával ketté hasított.
 
Egy eltűnt ember óráját megtalálják abban a barlangban, ahol a legenda szerint a szörny élt. A földbirtokos és Angus rájönnek, hogy létezik egy ősi eredetű kultusz, amely istenként imádja a "férget". Arra is rájönnek, hogy a szörny valószínűleg nem pusztult el, hanem csak csapdába esett a barlang mélyén. Lady Marsh, a szomszédos birtok gazdája a szörny kiszabadításán fáradozik, de ezt Lord D' Ampton mindenképpen szeretné megakadályozni.

A filmből kiderül, hogy skót dudával is remekül lehet gonoszt űzni.


fujisan
2006.08.07
|
The Lair of the White Worm
angol horror, 93 perc, 1989
Rendező:

Ken Russell

Színész:

Amanda Donohoe
(Lady Sylvia Marsh)

Hugh Grant
(Lord James D'Ampton)

Catherine Oxenberg
(Eve Trent)

Peter Capaldi
(Angus Flint)

Sammi Davis
(Mary Trent)

Stratford Johns
(Peters)

Paul Brooke
(P.C. Erny)

Gina McKee
(Gladwell nővér)

Christopher Gable
(Joe Trent)

(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.