A bérgyilkosnő

est.hu:
7/10
|
olvasói
(0)
Ha a „fülszöveg” elolvasása után az embert elviselhetetlen deja vu érzés keríti hatalmába, erős lehet a gyanúja, hogy remake-kel van dolga. És igen, Columbo hadnagy bekaphatja! Valóban feldolgozás, méghozzá Luc Besson Nikita c. műve nyomán.
És azonnali lendülettel előhozakodhatunk a sznob körökben szokásos monológ bevezetőjével, miszerint „az eredetit meg sem közelíti.” De hát mit tegyünk, ha jelen esetben valóban ez a helyzet? 
 
Maggie gyilkosságért került börtönbe és már a siralomházban ül, amikor kap még egy utolsó esélyt. Megmenekül a kivégzéstől, ha megtanul parancsra ölni. Egy titkos szervezet kaparintja meg a lány életét és képzi ki új feladatára Maggie-t. A lány egyik mentora Bob, a szervezet jeles alakja, a másik pedig az előkelő és elegáns Amanda, aki mindarra a rafinériára tanítja meg hősnőnket, amelyre ahhoz van szüksége, hogy elcsavarja előkelő áldozatai fejét. Maggie lelkileg és fizikailag készen áll az első bevetésre, bár semmit sem szeretne jobban, mint végre normális életet élni, a barátjával, J.P.-vel, a fényképésszel. Azonban olyan jövő vár rá, amelyben a szeretet, a szerelem a brutalitás és a vad erőszak egymás mellett van jelen. 
kirsch
2011.01.18
|
Point of No Return
amerikai akciófilm, 109 perc, 1993
Rendező:

John Badham

Színész:

Bridget Fonda
(Maggie Hayward)

Gabriel Byrne
(Bob)

Dermot Mulroney
(J.P.)

Miguel Ferrer
(Kaufman)

Anne Bancroft
(Amanda)

Olivia d'Abo
(Angela)

Harvey Keitel
(Victor, a takarító)

Richard Romanus
(Fahd Bahktiar)

Michael Rapaport
(Big Stan)

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.