Las Bandidas

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (68)
Két harcos macánál csak két igazán dögös harcos maca mutat jobban a vásznon. Penélope Cruz és Salma Hayek közös szereplése egy filmben olyan hatást kelt, mintha Michelle Pfeiffer macskanője vagy a bikinis Pamela Anderson egy tükör előtt állva saját magát pofozgatná, és önnön kócos hajánál fogva taszítaná bele édes kis fejét egy spontán pocsolyába.
A Luc Besson által írt Las Bandidas nem konkrétan ezen a nyomvonalon halad - sokkal közelebb áll hozzá Louis Malle 1965-ös Viva Maria!-ja -, mégis bátran merít a csetlő-botló gagyihumor tárházából. 
 
Adott egy terjeszkedő New York-i bank, mely a múlt század elején egy velejéig romlott végrehajtót küld Mexikóba, hogy földeket kaparintson meg az új vasútvonal nyomvonala mentén. A gátlástalan Tyler Jackson (Dwight Yoakam) bele is kezd a munkába, csakhogy rossz helyen: lelövi a szegény parasztlány Maria (Cruz) apját, és megmérgezi a tehetős Don Diegót, a művelt és beképzelt Sara (Hayek) papáját. Több sem kell a csajoknak, azonnal egymásra találnak, egy profi bankrabló (Sam Shepard) segítségével kiképzik magukat, és kamatostul adják vissza a kölcsönt a jenkiknek. 
 
A nemcsak Sam Peckinpah mestermunkáihoz (Vad banda), de még a Zorro-filmek hitelességéhez képest is bohókás (ugyanakkor profin levezényelt) akciójelenetek között a két színésznő ügyesen játszadozik el a tucatdialógusokkal - akkor a legszebbek, amikor veszekszenek - és tesz nehezen feledhetővé egy-két bájos jelenetet, hogy az állandóan felpolcolt mellekről ne is beszéljünk... Viva Sara, Viva Maria! 
 
 
csmozi
2006.08.07
|
Bandidas
amerikai-francia-mexikói akcióvígjáték, 93 perc, 2006
A szegény parasztlány és a művelt örököslány bankokat rabol a századfordulós Mexikóban. Viva Maria! felturbózva, Luc Besson tollából.
Színész:

Penélope Cruz
(Maria Alvarez)

Salma Hayek
(Sara Sandoval)

Steve Zahn
(Quentin)

Dwight Yoakam
(Tyler Jackson)

Denis Arndt
(Ashe)

Sam Shepard
(Bill Buck)

Forgalmazza: SPI
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.