Navarone ágyúi

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
Egy újabb alapvetés a háborús filmek aranykorából, mikor még az katonai eszményképeket nazális hangú, tesztoszteron-túltengéssel küzdő férfiemberek alakították. A Telly Savalas-Charles Bronson-Henry Fonda trió azonban most távolmaradt.
Helyettük itt van Gregory Peck, Anthony Quinn és David Niven, hogy kellemetlen pillanatokban részesítse a kefebajszos kancellár bilisisakos seregeit. 
 
Keith Mallory kapitány, Miller, a robbantásszakértő és egy jó helyismerettel rendelkező görög hazafi, Stavrov titkos szabotázsakciójának sikerétől függ kétezer bajba jutott brit katona élete. Az időpont, a második világháború dereka, a helyszín egy sziget az Égei tengeren. A németek ezen a szigeten állították fel új fegyverüket, két nagyhatósugarú ágyút, amellyel sakkban tartják a szövetségeseket. Az ágyúk megsemmisítése szinte lehetetlen küldetésnek tűnik, de még kilátástalanabbá válik a helyzet, amikor kiderül, hogy a szigorúan titkos akció végrehajtói között áruló van. 
kirsch
2011.04.12
|
The Guns of Navarone
amerikai háborús film, 158 perc, 1961
Rendező:

J. Lee Thompson

Színész:

Gregory Peck
(Keith Mallory)

Anthony Quinn
(Andrea Stavrov)

David Niven
(Miller)

Irene Papas
(Maria)

Stanley Baker
(Brown)

Anthony Quayle
(Franklin)

James Darren
(Pappadimos)

James Robertson Justice
(Jensen)

Gia Scala
(Anna)Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.