A Nap könnyei

olvasói
(0)
Nigériában járunk, az 1990-es évek első felében. A demokratikus kormány összeomlik, katonai diktatúra alakul. Az amerikai haditengerészet hadnagya, A. K. Waters (Bruce Willis) azt a feladatot kapja, hogy elit egysége élén menekítse ki a háborús tűzfészekké lett országból Dr. Lena Kendrickst (Monica Bellucci - Malena; Visszafordíthatatlan), egy katolikus misszióban a polgárháború áldozatait ellátó orvosnőt. Amikor azonban Waters megérkezik a faluba, a doktornő megmakacsolja magát, és addig nem hajlandó mozdulni, amíg a hadnagy meg nem ígéri, hogy a falubelieket átviszi a közeli határon, hogy ott politikai menedékjogot kérhessenek. Waters felettese egyértelmű parancsa ellenére Dr. Kendricks ügye mellé áll, és csapatával nekivág a dzsungelnek, hogy a falusiakat biztonságba vezesse.


A valaha jobb napokat látott Antoine Fuqua rendező (Gyilkosok gyilkosa; Kiképzés) ezúttal erősen bérmunka jellegű filmet forgatott. A Nap könnyei forgatókönyvét feltehetően igen rövid idő alatt ütötték össze, legalábbis ezt jelzi, hogy a történet több ponton is következetlennek tetszik, illetve, hogy a cselekmény - egyetlen pillanattól eltekintve - teljességgel nélkülözi a fordulatokat. A hawaii forgatási helyszínek nagy adag egzotikumot csempésznek a filmbe, a látványra tehát nem lehet panasz, mindez azonban nem elég ahhoz, hogy feledtesse a produkció gyengeségeit. Annyira erőteljesen hazafias tónusú produkcióról van szó, hogy már röviddel az expozíció után felsejlik a gyanú: a film megrendelője az amerikai kormány lehetett. Amikor pedig a film végén megjelenik a felirat - "A gonosz győzelméhez annyi is elég, hogy a jók tétlenek maradjanak" -, a gyanú beigazolódik. Kormánypropagandát látunk, nem kétséges.
Tutajos
2003.04.24
|
Tears of the Sun
amerikai kalandfilm, 120 perc, 2003
Az amerikai haditengerészet hadnagya kis csapat élén kimenekíti egy falu lakosságát a polgárháború dúlta Nigériából. A Gyilkosok gyilkosa és a Kiképzés rendezőjének új filmje.
Rendező:

Antoine Fuqua

Színész:

Bruce Willis
(A.K. Waters)

Monica Bellucci
(Dr. Lena Fiore Kendricks)

Tom Skerritt
(Bill Rhodes)

Cole Hauser
(James Atkins)

Johnny Messner
(Kelly Lake)

Nick Chinlund
(Michael Slowenski)

Eamonn Walker
(Ellis Pettigrew)

(10 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Lassan itt az ideje, hogy lekapcsoljuk a fedélzeti hibernációt: a Nap körüli keringésünk sötét szakaszából immár kifelé suhanunk.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
19:05
Loch Ness mélyén
amerikai akciófilm, 2002
19:05
Télapu
amerikai családi vígjáték, 1994
19:15
Doktor Szöszi 2.
amerikai vígjáték, 2003
19:15
A Madagaszkár pingvinjei
amerikai animációs vígjáték, 2014
19:30
Egy háború margójára
angol romantikus film, 2019
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.