Az aranyserleg

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (1)
James Ivory rendező kezei közé nem nagyon esett még nem irodalmi alapanyag, vagy ha esett is, hamar kihullott onnan. A velejéig angol direktor ugyanis mániákusan rajong a kosztümös mozikért, és elvárja tőlünk is ugyanezt.
Azonban a szabvány kosztümmozik ragyogó csillaga leáldozott már jó régen, ha sikert akarunk ebben a műfajban, minimum valami misztikus légkörre, agytekerős cselekményre, és – a legfontosabb – szájtátós látványra van szükségünk. Ezek helyett Ivory maradt a jól kitaposott lassú folyású, lagymatag melankólia-limonádénál, amiben a legszörnyűbb, hogy több mint két órán keresztül mesél valamit, amire bőven elég lenne fél óra is, ráadásul a rutinos néző már az első 5 percben levágja, hogy hova fog kifutni a sztori. Szóval, aki feszült pillanatokra készül, vagy megfejtős cselekményre, az ne terhelje az idegeit ezzel a filmmel, mert csúnyán fel fogja kapni a vizet. Aki viszont huzamosabb ideig képes elviselni a múlt századi parádézó nemesosztály lelki defektjeit és szerelmi körbeverését, az bátran nekivághat.
 
Az alapszitu szerint a legatyásodott olasz Amerigo herceg szerelmes a kislányosan bájos Charlotte Stantba. Viszont Sant kisasszony sem a vagyonosok táborát erősíti, a pénz meg nagy úr ugye, szóval Amerigonk Maggie Ververt, szerelme barátnőjét veszi feleségül, aki rendelkezik a számára döntő jelentőségű pénzes papával. No de Charlotte sem maradhat pártában, így ő a gondoskodó apuka, Adam Verver házassági ajánlatát fogadja el. Itt zárul be a tökéletes kör, intenzív lelki fertő minden oldalról, és szenvedés. Nincs kivétel, nincs boldogság. A néző pedig lassú és nyomasztó filmélményben részesül, azonban azt el kell ismernünk, hogy nem színvonaltalan gagyiról van szó, csakhát nem elég csupán a régmúlt pompa, a nagyszerű színészek, és a megerőszakolt érzelmek haláltusája egy élvezetes mozihoz. 
 
 
macsek
2007.12.23
|
The Golden Bowl
amerikai-angol-francia romantikus filmdráma, 130 perc, 2000
Rendező:

James Ivory

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.