Férfiakt

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (63)
Makk Károly annak idején nagy port kavart filmje, a leszbikus témájú Egymásra nézve után huszonnégy évvel Esztergályos Károly neves tévéfilmrendező munkája a férfi-szerelmet állítja a középpontba.
A Férfiakt ugyanakkor nem akar tabudöntögető, harcos melegfilm lenni, inkább a bonyolult emberi kapcsolatok hálóját vizsgálja egy négyszereplős, többféle variációban is működő szerelmi sokszög boncolgatásán keresztül. A heteroszexuális idősödő író, szintén hetero felesége, a szemérmetlenül fiatal biszexuális fiú és ki tudja, milyen szexuális irányultságú barátnője cserkészik be egymást lassan a vásznon, életre keltve az ősidők óta létező férfi-férfi, férfi-női és női-férfi játszmákat. 
 
A rendező által jegyzett forgatókönyv irodalmias párbeszédei sem valami aktuálisat, hanem örök küzdelmeket, vívódásokat és vágyakat sugallnak, Thomas Mann Halál Velencébenjét pedig konkrétan is felelevenítik. Gálffi László mélyen átélve játssza a vonzások és választások közt őrlődő írót, aki szinte könyörög azért, hogy elcsábítsák és elkárhozhasson, és Kerekes Éva is hiteles az öregedő, bizonytalan és bizonyítani vágyó, kicsit neurotikus színésznő, az író felesége szerepében. A nem túl boldog véget sejtető, eleve elrendelt pályát bejáró cselekmény és az azt rövidre záró tragikus végkifejlet pedig jó sok megfejteni valót kínál a nézőnek a film utánra is. Habár a Férfiaktban - ahogy azt címe is sejteti - vannak merészebb (homo)szexuális jelenetek, nem valószínű, hogy a hazai melegközösség kultuszfilmjévé válik. 
fürkész
2006.09.28
|
magyar romantikus filmdráma, 90 perc, 2006
A középkorú író váratlanul szerelembe esik egy fiatal fiúval, és ezzel eddig rendezettnek hitt élete darabokra hullik.
Forgalmazza: HungaroTop
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.