Ostromállapot

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (1)
A filmiparnak biztosan bejött a nagy amerikai tragédia, hiszen számukra ez egy újabb nagy lepedő, amibe egy csomó mindent bele lehet csomagolni. Például egyszerű akciófilmeket is.
Mikor elolvastam, hogy „A film a 2001. szeptember 11-i tragédia kapcsán egy fikciós, de a valóságtól nem teljesen elrugaszkodó történetet mesél el”, sejtettem, erről lesz szó. Biztosan jobban fogy majd. 85 perc.

A híres San Diego melletti nukleáris központban a nyugalmas, hétköznapinak induló cselekménysort hirtelen robbanássorozat szakítja ketté, aminek ékes jele, hogy mindenhonnan tűzoszlopok törnek fel. Eztán terroristák foglalják el a kiemelt biztonsági rendszerrel(?) ellátott létesítményt. Na, itt jön a váratlan fordulat! Az FBI szerint a nyomok az Al-Kaidához vezetnek és a szeptember 11-i eseményekre emlékeztetnek!  De kik lehetnek a támadók, hacsak nem arabok?

A hatóságoknak fogalmuk sincs, milyen nyomon induljanak el, de biztos, ami biztos, megkezdődik a lakosság kiürítése. Váratlanul egy elmosódó alak jelenik meg a tévékészülékek képernyőin, és biztos leszek benne, hogy ezt a filmet kell ajánlanom, B, vagy C kategória. A kép aztán bejárja az egész országot, mi több a világot. Itt még írnak egy csomót a kormány felelősségéről, meg 09.11-ről, aztán jön a farba. A visszafordíthatatlan atomkatasztrófa megakadályozásával, a terroristák semlegesítésével Tom Shea-t, az FBI különleges ügynökét bízzák meg, és el is érkeztünk a film vázának a feléhez. No, amíg ezt írtam, annyi idő alatt meg is lehet majd nézni. És utána lesz még egy hasonló!


háopépé
2006.09.08
|
American Meltdown
amerikai-német thriller, 120 perc, 2004

Linkek


Kapcsolódó cikkekFilmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.