Stigmata

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (12)
Úgy tűnik, Hollywood besokallt a démonoktól megszállt ártatlan lánykák szenvedéstörténeteitől, ezért a derék alkotók úgy döntöttek, hogy a spirituális esélyegyenlőség jegyében ezúttal a Szentlélek által meggyötört dögös némberek viszontagságait kívánják bemutatni.
Bár a szóban forgó „illető” elvileg a Szentháromság részét képezi, ehhez képest Frankie Paige iránt korántsem hétköznapi módon mutatja ki határtalan jóságát. A szőke fodrászcsajszi ugyanis paranormális támadások áldozata lesz, melyek következtében a Passió pacifista főhőséhez hasonló sérüléseket szerez. A kérdés adott: miért pont ő, mikor születésétől fogva gyakorló ateista?
 
Feltételezhető, hogy Rupert Wainwright műve túl direkt támadásokat intéz a katolikus egyház ellen, a nagymegmondásra szakosodott teológusok pedig rosszul viselik, ha egy-egy filmalkotás totálisan alkalmatlan diabolikus összeesküvés-elméletek kidolgozására. Valószínűleg ez lehetett az oka annak is, hogy olyan velejéig gonosz mozikkal ellentétben, mint a Harry Potter vagy a Da Vinci Kód, ez a film viszonylag hidegen hagyta a Vatikán pánikkeltésért felelős mókamestereit.
kirsch
2008.01.21
|
Stigmata
amerikai thriller, 103 perc, 1999
(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.