Csillagporos emlékek

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (7)
A népszerű rendező, Sandy Bates elhatalmasodó mizantrópiája hatására úgy dönt, végleg hátat fordít a vígjátékoknak, és ezentúl művészfilmekben ad hangot a világgal kapcsolatos ellenérzéseinek.
Mivel a kritikusok és a közönség egyaránt verbális faltörő kossal esnek neki új alkotásának, a nőkben keres vigaszt csalódásaira. Ám a „zsák a foltját” szabály alapján kizárólag végeláthatatlan pszichikai aknamezőkön bukdácsoló hölgyekbe botlik. Végső kétségesésében céltalan menekülésbe kezd, míg nem egy földönkívüli lény megosztja vele az élet értelmét.
 
A nyugtató hatású készítményeket az anyatejjel magába szívó szolid szociopata rendezőzseni a Manhattan című alapmű után újra fekete-fehérben láttatja a világot. Woody Allen ezúttal az amerikai sztárvilág álságos mivoltát tárja a néző elé, miközben filmes megoldásaival személyes bálványa, Ingmar Bergman szellemét is megidézi. Bár anno Sandy Bates művéhez hasonlóan a Csillagporos emlékeket is számos kritika érte, a szerző szerint az Allen-életmű kihagyhatatlan darabja. 
 
kirsch
2007.12.21
|
Stardust Memories
amerikai filmszatíra, 89 perc, 1980
A válságba került filmrendező pályát s életutat összegez. 8 és 1/2 Woody Allen módra.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Woody Allen
(Sandy Bates)

Charlotte Rampling
(Dorrie)

Jessica Harper
(Daisy)

Marie-Christine Barrault
(Isobel)

Tony Roberts
(Tony)

Daniel Stern
(színész)

Anne De Salvo
(Sandy testvére)Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.